Spar penge – og skån miljøet – med en varmepumpe

15 maj 2019
Astrid Pedersen
Spar penge - og skån miljøet - med en varmepumpe

Hvorfor skal jeg købe en varmepumpe?

Hvis du er træt af at skulle betale en mindre formue, når varmeregningen dukker op efter en lang, hård vinter, er det måske på tide, at du tager din opvarmnings metode grundigt i øjesyn. Det er nemlig meget sandsynligt, at den måde, hvorpå du opvarmer dit hus, er direkte uddateret og derfor langt fra så effektiv som de moderne varme systemer. Og i disse dage er en luft til luft varmepumpe eller en luft til vand varmepumpe den mest effektive og besparende måde, hvorpå du som privat person kan opvarme dit hus. Derfor giver det mening at undersøge mulighederne for at skifte til en varmepumpe.

Hvor meget kan jeg spare hvis jeg skifter til en varmepumpe?

En varmepumpe vil altid repræsentere en stor besparelse for dig, uanset om du før hen har opvarmet dit hus ved hjælp af piller, gas, olie eller elektricitet, og uanset om du vælger at installere en luft til luft varmepumpe eller en luft til vand varmepumpe. Det er selvfølgelig svært at sige noget helt generelt om den konkrete besparelse, men de fleste boligejere kan roligt regne med at høvle en 60-80% af deres udgifter til opvarmning af huset.

Hvis du vælger at skrotte dit gamle fyr eller de ineffektive elradiatorer til fordel for en energi effektiv og miljøvenlig varmepumpe, får du samtidig mulighed for t opnå et offentligt tilskud – det såkaldte energi tilskud – til opsætning og installation. Du får, med andre ord, refunderet en del af den engangs udgift, som er forbundet med etablering af varmepumpe. Dette betyder, at din varmepumpe tjener sig selv ind endnu hurtigere.

Hvor kan jeg finde de bedste varmepumper?

Hos gramenergi.dk finder du et bredt og velassorteret udvalg af luft til luft varmepumper og luft til vand varmepumper det anerkendte brand Panasonic. Se hele sortimentet på https://www.gramenergi.dk/