Få hjælp til afløbsproblemer hos din lokale kloakmester

30 november 2020
Astrid Pedersen

Når det lugter underligt fra afløbet i badeværelset eller i køkkenet, eller når vandet ikke rigtig vil dræne fra vasken, kan problemet stamme fra kloakken. Har du prøvet at rense afløbsrørene uden resultat, er det således en god idé at tilkalde en autoriseret kloakmester, som kan tage et kig og lokalisere problemets årsag.

Hvad laver en kloakmester?

En kloakmester er en fagperson som er særligt uddannet og autoriseret til at håndtere alt hvad der vedrører kloakering. Det drejer sig om anlæggelse af nye kloaksystemer samt vedligeholdelse, rensning og reparation af eksisterende.

Når en kloak er tilstoppet, eller kloak rørene er ødelagt som følge af eksempelvis rotte angreb eller nedgroede rødder fra træer, er det en autoriseret kloakmester du skal have fat på. Din kloakmester vil kunne hjælpe dig med både at identificere og udbedre skaden. Og med regelmæssig kloak service kan du forehindre problemerne i at opstå på ny.

Hvis du med jævne mellemrum sørger for at få kloak systemet renset ved hjælp af højtryks spuling kan du forebygge tilstopning. Ved samme lejlighed kan du lade din kloakmester forestå inspektion af rør ledninger for at se om der skulle være problemer i anmarch. Og så kan en autoriseret kloakmester samtidig forestå montering af rottespærre som forhindrer rotter i at invadere sit kloak system.

Få hjælp fra din lokale kloakmester, når du skal renovere eller bygge til

Står du for at skulle bygge et anneks med eget toilet, eller ønsker du at oprette et nyt badeværelse i dit hus, skal du også have fat på en autoriseret kloakmester. Der skal nemlig lægges nye rør, og det eksisterende kloak system skal efter al sandsynlighed udvides for at kunne håndtere belastningen.

Du kan finde din lokale kloakmester i Sønderborg hos ES Brolægger & Entreprenør – klik ind på hjemmesiden esbrolaegger.dk og læs mere.