Få en professionel røntgenundersøgelse i København

15 januar 2022
Astrid Pedersen

advertorial

Er du kommet til skade, for eksempel i forbindelse med udøvelse af sport, og oplever du smerter, dunken, misfarvning eller hævelser fra det beskadigede område? Så bør du opsøge din egen privat praktiserende læge. Han eller hun vil kunne stille en diagnose, og måske sende dig videre til en røntgenundersøgelse.

Hvordan foregår en røntgenundersøgelse?

Når du skal have taget røntgen billeder af eksempelvis et led eller en knogle vil røntgen apparatet anbringes i en stilling således at fokus punktet er i centrum.

Du vil blive iført et forklæde med indlagt bly for at beskytte resten af din krop mod røntgen stråler. Du kan være ganske rolig – der er tale om stråling i ganske ubetydelige mænger. Grunden til at sygeplejersken og radiologen forlader rummet er at de foretager mange røntgen optagelser hver dag, og derfor ikke skal udsætte sig selv for selv de små strålings mængder.

image

Selve optagelsen af røntgen fotos tager ikke særligt lang tid. Nu om stunder lagres billederne digitalt og skal ikke fremkaldes. Du kan faktisk få dine billeder med dig på et digitalt medie hvis du ønsker det.

Skulle røntgen lægen opdage anomalier, for eksempel brud eller lignende, vil du blive sendt videre til behandling. Din læge vil samtidig få direkte besked. Det kan for eksempel være du skal have lagt gips for at fiksere leddene mens knoglen vokser sammen. Og i visse tilfælde kan et kirurgisk indgreb være nødvendigt.

Hvor kan jeg få foretaget en røntgenundersøgelse i København?

Hvis du er bosat i Region Hovedstaden er der frit valg på alle hylder når du har en henvisning til en røntgen klinik. Ønsker du at benytte en centralt beliggende klinik med kort ventetid og state of the art røntgen udstyr kan du med fordel vælge Røntgenklinikken Nørrevold, som ligger tæt på Nørreport Station. Klik ind på noerrevold.dk og læs mere.