Er det farligt med gulvafslibning på Amager?

29 juni 2020
Anders Lundtang Hansen

Amager er som bekendt ikke det sted, der har det bedste ry.

Det har ændret sig i den seneste tid, hvor der er skudt mange prominente boliger op længere ud på Amager, som man tidligere betragtede som ødemarken, fordi der intet skete derude.

Og Christianshavn er jo sådan set også Amager sammen med Islands Brygge, men de fleste betragter det blot som København på den anden side af en flod, selvom denne flod er en opdeling mellem to øer.

Flere kalder Sjælland for lorteøen, selvom de egentlig mener København som helhed, men det er Amager, der lorteøen per definition, for det var herude, at man dumpede al ens efterladenskaber fra København; så Amager er teknisk set bygget på lort.

Og selvom det går i den rigtige retning for Amager, så hæfter der stadig en del fordomme sammen med Amager, om det så er en Amager-nummerplade eller et Amager-kys.

Generelt menes det i hvert fald som negative konnotationer, hvor man gerne får tæsk, før man stiller spørgsmål.

Så kan man måske blive nervøs for, om det nu er en god idé med sådan en gulvafslibning på Amager, hvis man lige er flyttet ud i det pæne område af Amager, og man så skal bruge sådan en brovtende arbejdertyper, der måske er født og opvokset så ægte amagerkaner og ikke betragter tilfyttere som det reelle folk.

Men her skal man huske på, at selvom gulvafsliberen måske går med den opfattelse, så skal den gode af slagsen jo være serviceminded og have kunder i butikken, om det så er gamle eller nye af slagsen.

Derfor er der intet at være bange for, når man bestiller en gulvafslibning på Amager, for man kan også se det som en metode til at lære området bedre at kende og blive integreret bedre i miljøet på den måde.