Brug tiden på nye spændende projekter

31 december 2020
Lotte Hindsberg

En af de helt store tidsrøvere om sommeren er græsplænen. Især hvis man foretrækker, at den er pæn og nystået. I nogle måneder kan det være nødvendigt at slå det en gang om ugen, da det gror så hurtigt at man næsten kan høre det. Nogle holder af at slå græs, men de fleste vil bare have det overstået, så de kan kaste sig over mere spændende projekter.

Det kan også være at energien ikke længere er så høj og så kan det også være svært, at bruge så mange timer på at slå græs når der også er andre haveprojekter.

Løsningen kan være at anskaffe en robotplæneklipper. Du kan læse mere om robotplæneklippere her https://husblog.dk/almindelig-plaeneklipper-eller-robotplaeneklipper-hvad-skal-du-vaelge/.

Fordelene ved en robotplæneklipper

Udover at du ikke behøver at bruge tid og energi på at slå græsset, er der flere andre fordele ved at have en robotplæneklipper frem for en almindelig plæneklipper.

En robotplæneklipper oplades ved hjælp af solceller og er derfor langt mere miljøvenlig end en almindelig plæneklipper, der enten bruger el eller benzin. 

Samtidig er robotplæneklipperen næsten lydløs, når den kører rundt så den vil hverken generer jer eller de omkringliggende naboer, når den kører rundt og slår græsset. Det er muligt at kode plæneklipperen, så den kører på tidspunkter, hvor du ikke er hjemme og så kommer du hjem til en nyslået græsplæne. 

En ekstra bonus ved at købe en robotplæneklipper er at græsplænen vil stortrives. De små stykker græs som bliver klippet af dagligt fungere som gødning og mos og kløver som normalt konkurrerer med pladsen vil dø, da de ikke kan klare at blive klippet dagligt. Det betyder at din græsplæne vil blive langt flottere. 

Hvis det begynder at regne imens græsset slåes, vil robotplæneklipperen vende tilbage til opladeren og vente på at vejret er godt igen, så den kan forsætte.